Behandelruimte met toekomstperspectief

Om als gezondheidstherapeute en voetreflexoloog aan de slag te gaan, vraagt deze opdrachtgever om een nieuw te bouwen bijgebouw in de tuin, volledig in te richten als behandelruimte, gecombineerd met werkplaats. Belangrijk is wel dat op termijn de ruimte zonder al te  veel inspanning terug moet worden omgebouwd tot een overdekt terras met ontspanningsmogelijkheden.

Vanzelfsprekende uitgangspunten bij dit ontwerp zijn rust, comfort en privacy. 

Rust

De opdrachtgever koos zelf de accentkleur. Verder wordt er vooral met hout gewerkt. De lijnen zijn eenvoudig en het materiaalgebruik sober. Een combinatie van directe en indirecte verlichting zorgt er voor dat met enkele drukken op een knop de juiste sfeer gecreëerd kan worden. Door voldoende opbergruimte te voorzien, oogt het nooit rommelig. Planten en aankleding zorgen voor een huiselijk en warm gevoel.

Comfort

Er is veel aandacht gegaan naar de flexibiliteit in de ruimte. Door het openhouden van de ruimte kan de opdrachtgever de opstelling aanpassen aan haar klant en de behandeling, gaande van een rugmassage aan een volwassene, over een voetreflexbehandeling, tot een manuele therapie met een baby. Ze kan hierdoor steeds de behandelhouding kiezen die voor zowel zichzelf als de klant het meest comfortabel is.  Bij het binnenkomen wordt aan alles gedacht: mogelijkheid om kleding netjes weg te hangen, een spiegel, een plekje om juwelen te leggen, ... 

In de tussenruimte wordt een sauna met douchemogelijkheid voorzien. Het toppunt van relaxatie en comfort! 

Privacy

De klant komt dankzij de tussenwand nooit rechtstreeks binnen. Dit geeft van bij aanvang al een vertrouwder gevoel. Door het gebruik van het flexibele kamerscherm kan de opdrachtgever de klant altijd rustig tot zichzelf laten komen na een behandeling. De ramen zitten bewust hooggeplaatst. Lichtinval is belangrijk, maar inkijk wordt hierdoor onmogelijk.

Ik boek alvast mijn volgende behandeling!