Eenheid in een jaren 50-woning

Bij dit stijladvies vertrok ik van een blank canvas. Enkel de keuken was reeds voorzien door de opdrachtgevers, die hun jaren 50- woning hebben uitgebreid met een uitbouw en tegelijk alle ruimtes hebben verbonden met elkaar. De vraag was om een praktisch, maar warm aanvoelend interieur te voorzien, waarbij de ruimtes ook esthetisch met elkaar verbonden werden en de stijl werd doorgetrokken doorheen het hele interieur. Een vraag naar eenheid dus...

Er werd heel bewust gekozen om de functionele ruimtes, zoals de bureauruimte, eetkamer en keuken heel licht te houden.  Tussen deze twee ruimtes werd als het ware een warme, gezellige cocon van kleur en textuur gecreëerd. Door hier een zachte kleur rondom rond aan te brengen, gecombineerd met een behangpapier met bijzonder textuur, wordt de ruimte direct gezelliger, maar wordt tegelijk ook het 'tunnelgevoel' in de woning doorbroken.

Het hout van het keukenblad, dat al voorzien was, wordt zoveel mogelijk in elke ruimte terug gebruikt om zo tot eenheid in het interieur te komen. 

Hier en daar worden kleuraccenten gebruikt om spanning te creëren. Om dezelfde reden worden ronde en rechte vormen afgewisseld met elkaar.

Op naar een heleboel fijne gezinsmomenten in een echte thuis!