Buikgevoel

01-04-2020

Bij een interieurontwerp komen vaak heel veel keuzes kijken. Kleurkeuzes, materiaalkeuzes, keuzes over indeling en functie van een ruimte, keuzes over budget, .... En kiezen is en blijft altijd een beetje verliezen. Heel veel mensen lopen daar op vast. Het zorgt voor spanning en ongemak. Soms worden keuzes zelfs uitgesteld of afgesteld, omdat men er simpelweg niet uitraakt.

Een gouden raad bij het maken van keuzes: Vertrouw op je buikgevoel! Je intuïtie. Eén van 's werelds beste raadgevers. En volledig gratis!

Wat is dat dan? Een buikgevoel? In Van Dale staat het als volgt geschreven: 

"Door onmiddellijke innerlijke aanschouwing verkregen voorstelling; onmiddellijke, niet op begripsdenken en redenering berustende overtuiging van een waarheid"

Zelf ben ik er van overtuigd dat intuïtie dat is waar al je emotionele bagage en al je redelijke kennis samenvallen, overgoten met een saus aan ervaring. Je levenswijsheid misschien? En ik geloof écht dat die altijd gelijk heeft.

Jammer genoeg, laten we deze intuïtie vaak in een hoekje drijven door ons verstand of onze emotie. We vinden een speciaal behang op het eerste zicht geweldig, maar nadien bedenken we dat het misschien toch net iets te druk is of we hebben bang dat we het misschien toch snel beu gaan worden. Of we vinden iets eigenlijk niet zo mooi, maar gaan er toch voor omdat het praktisch is en we denken dat we er wel aan zullen wennen. Het interieur van jouw thuis moet echter niet wennen! Het moet vanaf het eerste moment een goed gevoel geven! Ga dus voor die eerste klik! Zo vermijd je alvast die  "Told you so!"