Renovatie gezinswoning Halle

Bij deze studie voor de renovatie van een benedenverdieping heb ik zoveel mogelijk getracht om met licht en eenheid te werken. Door het werken met verschillende texturen krijgt de ruimte toch voldoende diepte. Alle ruimtes lopen in mekaar door. Op maat gemaakte kasten vormen de scheiding tussen de verschillende functies en zorgen hiermee voor harmonie, maar tegelijk een hoge functionele waarde. Ze zijn langs beide kanten bruikbaar, waardoor de kleine woning toch zeer veel opbergruimte krijgt, zonder ze 'vol' te zetten met kasten.

Door de functies doordacht in de ruimte te plaatsen krijgt het gezin een volwaardige leefruimte, met leefkeuken, ruime badkamer, wasplaats en apart toilet waar ze voorheen alle functies in kleine kamertjes moesten voorzien. Door open te trekken en eenheid in materiaal te voorzien, lijkt de woning veel luchtiger en ruimer. 

Om warmte toe te voegen worden in het eenvoudige canvas van hout, wit en zwart warme tinten toegevoegd. Zo wordt een mooi evenwicht bekomen, dat uitnodigt om te genieten.