Uitbreiding met een Scandinavische twist

Deze woning uit begin van vorige eeuw werd volledig vernieuwd. In het oorspronkelijke deel van de woning werden de authentieke elementen gerespecteerd en werd een vleugje retro aangebracht.  De marmeren schoorsteenmantels, oude paneeldeuren met gegraveerd glas, lambrisering in de inkomhal en de prachtige houten trap kregen een opwaardering en werden omringd door toffe spulletjes en meubels, warme kleuren en een praktische indeling. Door stijlen, vormen en kleuren te mixen en matchen wordt toch een gevoel van eenheid met de gloednieuwe uitbouw bekomen. 

Deze uitbreiding achteraan de woning werd bouwtechnisch uitgetekend door architectenbureau 'Facet' (https://www.facetarchitecten.be/). De concrete invulling en vormgeving werd door mij verzorgd in samenspraak met de bouwheren. In deze uitbreiding kreeg de Scandinavische uitstraling een prominente plaats. Blank hout, zachte kleuren, sobere lijnen en véél planten. Een speelse twist hier en daar zorgt voor spanning in het ontwerp. 

Dankzij lichtkoepels en grote ramen valt er veel licht binnen. Dit licht wordt in het ontwerp weerkaatst door de lichte muren, plafond en vloer. Dankzij de unieke kastenwand waarachter zowel vestiaire, apart toilet, badkamer als berging/wasplaats zijn verwerkt en die doorloopt in de keuken krijgt de ruimte een unieke blikvanger, die tegelijk ook warmte toevoegt aan het sobere ontwerp.